Emir Ahmet Tanju

Hi y’aIl would like to introduce myself first… Let’s get acquainted folks.

My name is Emir Ahmet Tanju (Instagram: mremirtanju)

No “MR” needed, that is my Instagram nickname, I wasn’t very creative in that manner. So I just added a “MR” infront of my name, and VOILA! My Instagram account was named.

I live in the best city in the world, ISTANBUL! A city that offers a rich history, mix of culture, and a very different atmosphere.

I have been thinking to make a guideline for myself, a look-book if you may. I do like clothes (duh…) and that comes with a passion for shopping wherever, whenever.

So I won’t bore you with so many details, with each post  we’ll be acquainted then we’ll be friends once you start checking this blog everyday.

Fashion has the ability to illustrate one’s personality as well as their lifestyle. I do not strive on making a fashion statement, or saying “hey look at me I am the best dressed man in Istanbul”.

I just  like to wear whatever I feel like wearing when I wake up. I think best looks tend to happen when they are worn without much thought. Of course I do not wear two different sucks (but anybody can, no problem for me). I think the most stylish men we see such as Nick Wooster, Lapo Elkann,  Alessandra Squarzi do illustrate this.

Here  I am sharing what i like to wear, what and who I like to listen to, what brands I like, where and what I like to eat, what I like to watch, and so on…. If you do want to see my personal style you can find me on Instagram (mremirtanju).

I will keep the site bi-lingual, and I hope you will enjoy the posts.

—–

Şimdi Türkçe:

Merhaba millet!  Tanışma zamanı,

Benim adım Emir Ahmet Tanju (aka mremirtanju)

“MR” kullanmaya gerek yok, sadece instragram’da rumuz düşünürken ismimin başına “MR” koydum, ve nickname’im oldu. Çok yaratıcı olmasada iş görür sanırım.

Dünyanın en güzel şehiri olan Istanbul’da yaşıyorum, eski tarihi mahalle mahalle, muhit muhit gözler önune serilen, her tarafından bir süprizle karşılaşabileceğimiz güzel İstanbul.

Ben bir manken değilim, moda üzerine okumadım, sadece giyinmeyi ve alışveris yapmayi seven bir kişiyim. Bir süredir aklımda kendime bir look-book yapma niyetindeydim, bunu yapmnın en kolay yolunun bir blog açmak olduğunu düşümdüm.

Bu huyumu rahmetli babamdan almış olmam gerek, o da giyidiğine özen gostemeden şık giyinirdi ve alışverişi çok severdi. Babamın arkadaşlarına “CAN MEHMET TANJU” dendigi zaman, daima ne kadar şık ve yakışıklı bir adam olduğu akıllarına gelir, inşallah bende bunu oğlu olarak devam ettirebilirim.

Kendimle ilgili bir çok detayı bir anda sizlere sunup canınızı sıkmak istemem, günden güne blog’a baktıkça zaten benim nasıl biri olduğumu anlayacaksınız, hem her gün bakarsanız artık arkadaş olmuş kadar olacağız.

Modanın insanın kendisini anlatma özelliğini unutmamak lazım, ben “bakın İstanbul’un en şık adamı benim” gibi bir şeyin peşinde değilim, sadece biraz kendimi, biraz sevdiğim tarzları, gittiğim yerleri sizlerle paylaşmak istiyorum.  Neticede güzel şehrimizde ve dünyada o kadar güzel yerler var ki, sadece benim gözlerimin değil herkesin görmesi önemli.

Buradan sizinle neleri sevdiğimi paylaşmak istedim. Nerelere giderim, neler giyerim, kimleri ve neyi dinlerim, neler yerim içerim vesaire….

Sabah kalktığım zaman ne giyeceğimi çok düşünmeden dolabımdan bir kaç şey seçmeyi tercih ederim, bence insan ne giyeceğini çok düşünmediği zaman daha şık veya cool olabiliyor. Zaten günümüzün stil ikoları Nick Wooster, Lapo Elkann gibi kişilerde bunu gözler önüne seriyor. Benim kendi tarzimi merak ediyorsaniz Instagram hesabimi takip edebilirsiniz (mremirtanju)

Sayfayı hem Türkçe hem İngilizce olarak yazacağım umarım keyifli bir şekilde okursunuz.

cropped-11377096_10101556202679340_1522702541548435209_n.jpg
This is Me / İşte Ben

Leave a comment